Bob Berry Registered Architect
Bob Berry Registered Architect
 

Sample Project - Start to Finish

Extension to house in Fulmer (Mouse over photo to pause/controls below).

Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks Extension to House in Fulmer, Bucks

The owners of this lovely Regency-style 60's house wanted to extend the kitchen with a breakfast-room (the kitchen is to the front of the house), and also to provide a home office. Above is a sequence of shots showing the various building stages.

It seemed a shame to alter the front of the house at all, but the solution was to attach a single storey breakfast-room to intrude the minimum possible on the main facade. This has a large lantern light to allow light to reach back into the kitchen and to provide an interesting roofline, as well as to provide excellent light to the breakfast-room itself. There was a lumpy-looking flat-roofed garage opposite the house, so the home office was designed to extend over the top with a sloping roof, to improve the appearance. The office is accessible from the breakfast-room by a stunning glass and steel spiral staircase. An archway between the garage and the breakfast-room provides access to the rear garden.